Sot (më datë 17 dhjetor 2011) në Prishtinë u mbajt ngjarja inauguruese e SQL PASS ku pata kënaqësinë të flas për përmirësimet në T-SQL në SQL Server 2012 – Denali RC0.

Ngjarja përpos karakterit inaugurues kishte edhe karakter teknik, ku u prezantuan disa teknologji (të së ardhmes). Fillimisht ngjarja u hap nga Dukagjin Maloku i cili përpos postit si lider i grupit ALSSUG (Albanian SQL Server User Group) ishte edhe personi që në fakt ka meritat më të mëdha për organizimin shumë profesional të kësaj ngjarje.

Më pas foli Agim Bekaj nga Microsoft i cili tha se ndihet shumë mirë me përgjigjjen që i është bërë nga masa kësaj ngjarje dhe premtoj për mbështetjen e tij, për të vazhduar më tutje me Dukagjinin i cili foli më gjatë për ALSSUG, idenë dhe qëllimet e grupit. Unë vazhdova të flas pak për ANUG (Albanian .Net User Group) për tu pasuar nga Bekim Dauti i cili foli për KMIG (Kosova Microsoft Infrastructure Group).

Më pas rradhën e kishin sesionet teknike, të cilat i nisa unë me një prezantim për përmirësimet në T-SQL në SQL Server 2012 Denali RC0. Rexhep Kqiku foli për të rejat në ASP.Net 4.5 për të vazhduar me Adem Gashi i cili foli për .Net 4.5. Të gjitha materialet për këtë ngjarje mund të merren nga këtu. Më poshtë janë disa pamje nga ngjarja.

[gallery columns=”2”]

*Kërkoj falje për kualitetin e fotove.

Lëshojani një sy edhe postimeve tjera në internet, për ngjarjen: